Chokladkaka

Detta är en maffig chokladkaka i mitt tycke. Linda Lomelino bakade kakan i Nyhetsmorgon och jag var förstås tvungen att testa. Mycket nöjd. Jag dekorerade den med rosa frosting. Tur jag fotade både före och efter. Dekoration är inte min starka sida, really!

Ugn: 175 grader i cirka 50-60 minuter

Chokladkaka

225 g smör

0.75 dl kakao

2.5 dl kaffe eller vatten

4.75 dl mjöl

4 dl socker

1.5 tsk bikarbonat

2 st stora ägg

0.75 dl gräddfil

Glasyr

2 dl florsocker

1-3 msk mjölk

ev. karamellfärg eller pastafärg

Chokladkaka:Värm ugnen till 175 grader. Smörj och mjöla en sockerkaksform som rymmer cirka 2 liter smet, ställ åt sidan. Blanda smör, kakao och kaffe/vatten i en kastrull och värm tills smöret har smält. Ställ kastrullen åt sidan så länge. Blanda mjöl, socker och bikarbonat i en skål. Tillsätt smörblandningen och rör eller vispa till en slät smet. Tillsätt ägg och gräddfil och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda ungefär 50-60 minuter. Låt svalna i formen cirka 20 minuter innan du stjälper upp den på ett galler.

Glasyr: Häll upp florsocker i en skål. Tillsätt en matsked mjölk i taget tills önskad konsistens uppnås. Tillsätt eventuellt karamellfärg eller pastafärg. Häll glasyren över kakan.

GAH!

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *