Fläskytterfilégryta

Efter att ha haft CityGross matkasse i ganska många veckor nu, inser jag att sånt som jag tidigare köpt på mig inte blir tilllagat. Alltså, 2 veckors paus med matkassen och operation frysrensning! Hittar allt mellan himmel och jord. Bl a ett gäng fläskytterfiléer. Tinar en av dem och gör följande goda gryta. Servera med exempelvis klyftpotatis, pasta, ris eller potatismos.

6 portioner

Ingredienser

1 st fläskytterfilé, (eller 1-2 st fläskfilé)

1 gul lök

1 stor röd paprika

2 st vitlöksklyfta

en stor näve färska champinjoner

2-3 msk persilja, hackad

2 msk kalvfond

1 msk dijonsenap

1,5 msk flytande honung

1 msk tomatpuré

2 dl creme fraiche

3 dl mellangrädde

salt

svartpeppar

(eventuellt ett stänk stark chilisås)

Gör så här

Dela fläskytterfilén längs med. Slanta upp båda bitarna och salta/peppra. Stek köttbitarna i omgångar och lägg över i en gryta. Fräs därefter gul lök tillsammans med pressad vitlök och hackad paprika. Fräs champinjorna. Tillsätt alltsammans till grytan. Blanda i övriga ingredienser och koka upp. Sänk värmen och låt grytan stå och puttra lite.

Klyfta potatis och sprid ut dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringa olivolja över. Krydda med salt och svartpeppar. Baka klyftpotatisen i ugnen på 225 grader i cirka 30-40 minuter beroende på storlek. Känn med en sticka.

Servera med en grönsallad.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *