Fläskpannkaka

Måndag och en favoriträtt i ugnen 🙂

 Ugn: 200 grader i cirka 25-30 minuter

1 st långpanna

Ingredienser

8 dl mjölk, (standardmjölk) -Ibland byter jag ut 2 dl till grädde-

6 ägg

3 dl vetemjöl

0,5 dl strösocker

0,5 tsk salt

2 pkt bacon

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader. Smöra en stor djup ugnsplåt. Klipp bacon i små bitar och sprid ut dem över plåten. Stek baconen i mitten av ugnen i cirka 5-10 minuter. Vispa under tiden ihop ägg, mjölk, mjöl, socker och salt till en slät smet, (gärna med elvisp -slutresultatet liksom fluffigare då, enl min mening). Låt gärna smeten vila en liten stund. Tag ut den färdigstekta baconen och häll smeten över baconen. Grädda ugnspannkakan i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter. Servera med lingonsylt.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *