Ostgratinerad kyckling i dragonsås

Kyckling och sparris i en god dragonsås. Gott med potatismos till. Koka potatis halvfärdig och låt sedan ex-vis palsternacka, eller broccoli och blomkål koka med, resterande av tiden.

4 portioner

Ugn: 225 grader

Det här behöver du

6-8 kycklingglår med skinn, c:a 900 g

salt

svartpeppar

 1 gul lök

3 msk vetemjöl

2 dl vatten + 1 kycklingbuljongtärning

2 dl vispgrädde

1 tsk kinesisk soja

(1 msk sherry)

1-2 msk hackad dragon

250 g grön sparris, (färsk el tinad fryst)

0,5 dl riven västerbottensost

Gör så här

1. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Hacka och fräs löken i olja i en gryta. Strö över mjöl. Späd med vattnet och grädden, smula i buljongtärningen och koka såsen några minuter. Tillsätt soja och smaka av med sherry, dragon, salt och peppar.

2. Bryt loss den nedre torra delen av sparrisen. Skär av sparrisknopparna och dela sedan resten av stjälkarna i 2 – 3 bitar.

3. Lägg kyckligen i en form med sparrisbitarna runtom. Häll över såsen och strö över osten. Sätt in formen mitt i ugnen och gratinera cirka 25 minuter. Lägg i sparrisknopparna och gratinera ytterligare cirka 5 minuter tills kycklingen är genomstekt och gratängen har fin färg.

Servera med förslagsvis potatismos med blomkål och palsternacka.

Fördela ut sparrisbitarna i formen. Spara knopparna.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *