Iulias chokladkaka!

Jag och mina arbetskamrater träffades hemma hos mig för en tid sedan för att fira en jubilar på mitt arbete. Som en perfekt avslutning, på buffén, hade Iulia gjort en fantastiskt smarrig chokladkaka, som jag fått lov att dela med mig av. Iulia hade gjort receptet nedan x 3 och då räckte kakan gott och väl till 20-22 personer.

Då jag inte hann fota skapelsen under kvällen, har Iulia mailat mig en bild.

Det här behöver du

200 g mörk choklad

150 g strösocker

150 g rumstempererat smör

6 st äggula

6 st äggvita

Åtgång: För en rund springform (24 cm i diameter), följ receptet enl ovan. Iulias ugnsform i glas mätte 35 x 25 cm och hade en hög kant,  tag receptet x 3.

Gör så här

Smält chokladen i ett vattenbad och ställ åt sidan.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum och ställ åt sidan.

Vispa socker, smör och äggulorna i en annan bunke. Blanda i den smälta chokladen och rör försiktigt ned den vispade äggvitan.

Smöra en ugnsform och häll i hälften av smeten och grädda, i mitten av ugnen, på 180-200 grader i cirka 30-40 minuter. Känn med en sticka, den ska vara torr när kakan är färdig. Under tiden, förvara den andra hälften av smeten i kylskåp.

Tag ut kakan ur ugnen och låt den kallna. Bred över resterande smet och ställ kakan i kylskåp fram till servering.

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Iulias chokladkaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *