Liten ugnspannkaka

Ugnspannkaka är behändigt och gott. Ibland gör jag i långpanna och ibland i gjutjärnsstekpanna, allt beroende på hur många munnar som ska mättas. Receptet nedan avser 2-3 portioner i gjutjärnspanna.

Ugn: 220 grader

Ingredienser

3 dl mjölk

2,5 dl vetemjöl

en liten  nypa salt, (ev en nypa socker också)

2 ägg

smör

1 pkt bacon

Gör så här

Sätt ugnen på strax under 225 grader. Klipp baconen i bitar och fördela ut i gjutjärnspannan. Knaperstek baconen i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter.

Blanda mjöl och salt med hälften av mjölken, vispa slätt. Tillsätt resterande mjölk och knäck i äggen. Vispa och ställ en stund åt sidan.

Tag ut baconpannan ur ugnen och tillsätt smör, (jag brukar ringla över lite flytande smör). Häll smeten över baconen och ställ tillbaka in i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter, beroende på ugn.

Servera med förslagsvis lingon.

Fördela baconen i pannan o in i ugnen.
Efter 10-12 min i ugnen.
Häll över smeten.

 

Print Friendly, PDF & Email

2 tankar kring ”Liten ugnspannkaka

  1. matsafari

    Gott:) Min pojkvän tjatade om ugnspannkaka förra veckan men jag hade helt andra planer på matsedeln. kanske jag får ge med mig den här veckan:)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *