Krämig sallad

Den här krämiga salladen passar som vanten till, t e x en grillad köttbit. Smakrik med den goda ädelosten.

4 portioner

Ingredienser

1 ask körsbärstomater (gula eller röda), 250 g

250 g frysta, tinade haricots verts

1 bit Kvibille ädelost, 140 g

1 grönsalladshuvud

1 dl rostade, salta solrosfrön, (finns färdiga på påse)

1,5 dl creme fraiche

1 msk olivolja

1,5 msk balsamvinäger

flingsalt

nymalen svartpeppar

Gör så här

Halvera tomaterna. Lägg dem och haricots verts i en skål. Smula ner osten. Plocka, skölj och låt salladen rinna av. Riv salladen i mindre bitar och lägg i skålen. Strö över nästan alla solrosfrön.

Rör ihop creme fraiche, olja och vinäger. Salta och peppra. Vänd ner dressingen i salladen. Toppa med resterande solrosfrön.

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Krämig sallad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *