Ugnspannkaka är behändigt och gott. Ibland gör jag i långpanna och ibland i gjutjärnsstekpanna, allt beroende på hur många munnar som ska mättas. Receptet nedan avser 2-3 portioner i gjutjärnspanna.
Ugn: 220 grader
Ingredienser
3 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
en liten nypa salt, (ev en nypa socker också)
2 ägg
smör
1 pkt bacon
Gör så här
Sätt ugnen på strax under 225 grader. Klipp baconen i bitar och fördela ut i gjutjärnspannan. Knaperstek baconen i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter.
Blanda mjöl och salt med hälften av mjölken, vispa slätt. Tillsätt resterande mjölk och knäck i äggen. Vispa och ställ en stund åt sidan.
Tag ut baconpannan ur ugnen och tillsätt smör, (jag brukar ringla över lite flytande smör). Häll smeten över baconen och ställ tillbaka in i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter, beroende på ugn.
Servera med förslagsvis lingon.
Gott:) Min pojkvän tjatade om ugnspannkaka förra veckan men jag hade helt andra planer på matsedeln. kanske jag får ge med mig den här veckan:)
Ser gott ut!