Friterad camembert med hjortronssylt och vaniljglass

En klassisk dessert som jag återkommer till med jämna mellanrum. Sååå gott, helt enkelt!

Det här behöver du

1 st camembertost

vatten

mjöl

ägg

ströbröd

olja att fritera i

Tillbehör

persilja

hjortronsylt

vaniljglass

Gör så här

Dela osten i lagom stora bitar, (låt det vita sitta kvar)! Skölj bitarna under kallvatten, vänd dem i nämnd ordning i mjöl, ägg och ströbröd. Så här långt kan du förbereda genom att lägga bitarna på en tallrik och plasta in. Förvara i kylskåp fram tills det är dags att fritera dem.

Fritera bitarna i 180 grader i någon minut, (cirka 1-3 minuter). 

Servera osten med persilja som friterats i 1-2 minuter,  samt uppvärmd hjortronsylt och härligt gräddig vaniljglass.

Print Friendly, PDF & Email

2 tankar kring ”Friterad camembert med hjortronssylt och vaniljglass

  1. matsafari

    Åh den bästa ostdesserten någonsin:) Jag gjorde den på nyårsafton för något år sedan. Jösses så gott!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *