Kyckling- och vitkålspaj

Godare än det låter, I promise. Detta recept har jag hittat på flertalet bloggar, bl a Matplatsen, Coquina, Matstugan, Lina lagar, En smak av Karin o s v. Givetvis blev jag sugen för lite *testing-testing*, jag med! Prova ni oxå, om ni har lust. En vardagspaj, eller fredagspaj för all del, som jag kommer göra flera gånger.

Fyllning

1 urbenad grillad kyckling

1 gul lök

3 dl skuren vitkål

1 tsk salt

1 påse taco kryddmix

1 liten burk creme fraiche

1 dl grädde

smör/olja att steka i

150 g riven ost

Pajdeg

3 dl vetemjöl

125 g kylskåpskallt smör

2 msk kallt vatten

Gör så här

Pajdeg: Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten och ställ  i kylskåpet i cirka 20-30 minuter, (förhindrar att kanterna åker ner). Förgrädda pajskalet på 200 grader i cirka 10 minuter. Tag ut pajformen och höj ugnstemperaturen till 225 grader.

Fyllning: Skär lök och vitkål i centimeterstora bitar och fräs mjukt i smör i stekpanna. Tillsätt urbenat kycklingkött, kryddor, creme fraiche och grädde. Låt puttra ihop en stund.

Häll blandingen i det förgräddade pajskalet. Toppa med riven ost och grädda på 225 grader i cirka 20-25 minuter. Låt svalna en stund. Servera med grönsallad.

Print Friendly, PDF & Email

2 tankar kring ”Kyckling- och vitkålspaj

  1. Emmy

    Den här pajen har jag också testat. Blev mycket god tyckte vi. Så kan man lura i barnen lite kål 😉
    Prova paella, det är som sagt mycket enkelt. Går att ha i skaldjur, kyckling, choritzo eller vad man tycker om. Spanjorerna blandar gärna i allt möjligt.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *