Matpaj

Idag bakas här matpajer! Först ut var dessa minipajer som ska få följa med till jobbet i morgon. Arbetskamraterna ska nämligen bjuda oss själva på vårlunch. Alltid spännande att smaka av allt som dukas fram och man brukar få massor med bra tips.

Eftersom det är ajabaja att äta av just minipajerna hemma ikväll, så köpte jag för enkelhetens skull med mig färdiga pajskal hem. Har aldrig provat färdiga pajskal förut och dessa är i 4-pack och förvaras i frysen. En paj räcker till 1 person. Smidigt att plocka fram när man är i tidsnöd, exempelvis. Det var jag ju förstås inte i idag, men snabbt gick det i alla fall att mätta fyra hungriga magar. Bara att fylla dem, med i princip vad som helst som finns i kylen, göra en blandning med ägg och grädde och hälla över. Receptet nedan avser pajerna med det färdiga pajskalet. Om ni vill kika på receptet på minipajerna är det bara och klicka här!

Ugn: 200 grader i cirka 25-30 minuter

Portioner: 1 st paj, d v s gör du alla 4 samtidigt får du anpassa receptet därefter.

Äggstanning, 1 st paj

1 ägg

1 dl vispgrädde (el mjölk)

salt/peppar

Fyllning

Variera fyllning efter egen smak eller pröva detta:

strimlad rökt skinka

riven smakrik ost

paprikapulver

en bit finhackad purjolök

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader. Låt pajskalet stå framme medan du tillagar fyllningen. Fyll pajskalet med strimlad skinka och riven ost, kryddad med paprikapulver. Blanda grädde och ägg och häll detta över. Grädda pajskalet i sin aluminiumform i nedre delen av ugnen på 200 grader i cirka 25-30 minuter, tills pajen fått fin färg. Låt stå en stund innan servering.

HATTING:s pajskal. Passar både till matpajer och söta pajer.
Fyll med ”vad-som-helst”.
Klara att gräddas.
Minipajerna

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *