Smördegsinbakad fläskfilé

TRÅKIGT fredagsväder! Bläää! Men, men …inget man styr över. Köpte med mig fläskfilé på vägen hem idag. Eller rättare sagt, jag glömde köpa fläskfilé i första affären, vilket tvingade mig att stanna i ytterligare en affär på hemvägen, just för den saken. En fredag, när alla andra står i matkön. Usch, vilken osis. Nåväl, maten blev god i alla fall. Fredagsmat, helt enkelt.

Smördegsinbakad fläskfilé

Portioner: 4

Ugn: 220 grader

Ingredienser

smördeg

1 st fläskfilé

smör att steka i

salt/peppar

färskost med vitlök (ex. creme bonjour), knappt ett halvt pkt

en halv kula mozarellaost

persilja

ägg att pensla med

sesamfrön

Gör så här

Sätt ugnen på 220 grader. Putsa fläskfilén och skär i slantar. Salta och peppra. Stek dem och ställ sedan åt sidan så de svalnar lite. Rulla ut smördegen på en ugnsplåt och dela den i fyra lika stora bitar. Fördela ut köttbitarna och toppa med färskost, mozarella och persilja. Pensla kanterna med vatten och nyp ihop till fyra paket. Vänd skarven nedåt på plåten. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i  mitten av ugnen i cirka 15-20 min tills de fått fin färg.

Servera med smörstekta champinjoner och en sallad.

Lite senare ikväll ska vi äta ostkaka! ME LIKE!!!

Fördela ut fyllningen och nyp ihop.

Print Friendly, PDF & Email