Gratinerad kyckling

Sicken HÄRLIG morsdag, det har varit idag! Sol från klarblå himmel. Mycket slappande i solsäng har det varit för många, misstänker jag. Så även för mig.

Kyckling, grädde, tomatpuré och ajvar relish är smaskens. Toppa med småtomater och riven ost.

Portioner: 4

Ugn: 200 grader

Ingredienser

4 st kycklingfiléer

smör att steka i

salt/peppar

2 dl vispgrädde

2 msk tomatpuré

3 msk ajvar relish

1 tsk oregano

8 körsbärs- el plommontomater

2 dl riven smakrik ost

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela ev kycklingfiléerna om de är väldigt stora. Bryn filéerna i smör och krydda med salt och peppar. Smörj en ugssäker form och lägg i filéerna. Blanda vispgrädde, tomatpuré, ajvar relish och oregano.

Skiva tomaterna. Häll gräddblandningen över kycklingen, toppa med tomater och strö över riven ost.

Gratinera i mitten av ugnen i cirka 35 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.

Servera gärna med en sallad och blomkålsris, (eller ris).

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *