Fläskfilé under ”italienskt täcke”

Ugnsstekt fläskfilé, under ett täcke med mozarrella, basilika, valnötter och vitlök, fick det bli på kvällens tallrikar. Grillen fick alltså vila ikväll. Det lär ändå bli mycket grill i sommar, om jag gissar rätt.

Ingredienser

1 fläskfilé, cirka 700 g

salt/peppar

olja till stekning

125 g mozarella (1 pkt)

1 dl grillad paprika

0,5 kruka basilika

0,5 dl valnötter

2 vitlöksklyftor

Gör så här

Putsa filén fri från hinnor och krydda runtom med salt och peppar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek filén gyllenbrun runtom. Efterstek i ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter.

Skär mozzarellan i små tärningar. Tärna paprikan, hacka basilikan, valnötterna och vitlöken. Blanda. Krydda med salt och peppar.

Skiva filén och lägg i en eldfast form. Fördela det ”italienska täcket” på filén och ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter.

Servera med något grönt och fint samt stekt klyftpotatis el hasselbackspotatis.

Dax för ugnen, en andra gång.

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Fläskfilé under ”italienskt täcke”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *