Kycklinggryta curry

Krämig kycklinggryta med curry, är väldigt populärt här hemma. Ett recept som är väl värt att slita ut 🙂

 

Portioner: 4

Ingredienser

4 kycklingfiléer

2 stjälkar blekselleri

3 morötter

1 palsternacka

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

4 dl hönsbuljong

1 msk smör

1 msk curry

1-2 msk vetemjöl

2 dl grädde

salt/peppar

en halv knippa bladpersilja, (jag tog dill för dagen, i brist på annat)

Servering

Kokt ris

Gör så här

1. Dela filéerna i mindre bitar. Ansa grönsakerna och skär i mindre bitar.

2. Lägg grönsakerna i en kastrull och häll på buljongen. Låt sjuda i cirka 10 minuter. Lägg i kycklingbitarna och låt alltsammans sjuda i ytterligare 10 minuter.

3. Smält smöret i en annan kastrull och pudra på curry och mjöl. Buljongen från grönsakerna/kyckligen ska sedan silas ned i curryblandningen. Vispa ihop och låt småsjuda i 10 minuter.

4. Tillsätt grädde i blandningen och låt koka i 5 minuter.

5. Häll tillbaka såsen över kycklingen och grönsakerna. Smaksätt med salt/peppar (snåla inte på saltet), tillsätt hackad persilja och servera med kokt ris.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *