Porterbog

Mat&bakverkstans övergång till Matmolnet har gått smidigt. Dock finns det en del detaljer som jag hoppas ska ordna till sig. De flesta äldre inläggen, de som har blivit överflyttade hit, ser jättekonstiga ut. De har tappat sina stycken, (allt är ihopskrivet) och en del bilder är centrerade och en del inte. Eftersom jag är sekreterare ut i fingerspetsarna, är det en ”stor grej” för mig.

Här kommer ytterligare ett recept, en söndagsmiddag, när den är som enklast. Kräver minimal ansträngning. Såsen får smak av porter och svart vinbär.

4-6 portioner

Ingredienser

cirka 1 1/4 kg benfri kalvbog eller märgpipa

2 msk smör

salt och svartpeppar

0,5 liter porter

1 dl koncentrerad svartvinbärssaft

8 torkade enbär

0,5 dl soja

0,5 dl vispgrädde

maizenaredning/toppredning

Gör så här

Hetta upp smöret i en stor panna/stekgryta och bryn köttet runt om. Krydda med salt och peppar. Tillsätt porter, svartvinbärssaft, enbär och soja och sjud sakta under lock i cirka 1 – 1,5 timma. Tag upp köttet, sila och koka ihop såsen med grädden till önskad konsistens. Red eventuellt av med lite maizenaredning. Servera med kokt potatis, gelé och grönsaker.

Print Friendly, PDF & Email

2 tankar kring ”Porterbog

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *