Fröknäcke

Ett recept som nu vandrar vidare från min vän Yvve till mig. Ett gott fröknäcke, eller varför inte snacks.

 Ugn: 150 grader

Ingredienser

1 dl solrosfrön

1 dl sesamfrön

1 dl pumpakärnor

0,5 dl linfrön

2 dl Maizenastärkelse

1 krm salt

0,5 dl rapsolja

2,5 dl kokande vatten

På toppen

Flingsalt

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Tillsätt oljan och det kokande vattnat rör om.
  3. Låt stå och dra i några minuter.
  4. Bred ut tunt på bakplåtspapper, strö flingsalt över och grädda i nedre delen av ugnen i 150 gr i cirka en timma.

(Kontrollera knäckets färdighet genom att försöka ”knäcka det” på plåten. Då som först är det klart. Kan ta allt mellan en timma till 1,5 timma beroende på ugn. I min ugn räcker det med en timma).

Gräddningsdax

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *