Cornbread muffins/majsmuffins

Jag har bakat mig igenom flera olika recept på cornbread muffins och det har varit varierande resultat i smak och konsistens på dem alla. Dock har jag inte hittat ända fram ännu, (jag skulle vilja att mina liknar dem som serveras på Ponderosa i USA -en matkedja). MEN, på vägen hittar jag förstås ett och annat mer än väl godkända cornbread muffinsrecept och det här är ett av dem, som jag kommer att göra många gånger framöver. Familjen älskar dem. Dränk gärna in dem i maple syrup/lönnsirap och njuuut.

Antal: 8 st stora muffins

Ugn: 175 grader i cirka 20-23 min

Ingredienser

1 dl majsmjöl
1,5 dl polenta
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl socker
2 tsk bakpulver
en nypa salt
100 g rumstempererat smör
1 ägg
1,5 dl mjölk

tillbehör:
lönnsirap

Blanda majsmjöl, polenta, mjöl, socker, bakpulver och salt.  Rör ihop det rumstempererade smöret med mjölblandningen, med en gaffel. Blanda ner ägg och mjölk till en jämn smet. Häll upp i muffinsformar och grädda i 175 grader i 20 minuter. Servera med en klick saltat smör på toppen och ringla över lönnsirap.

Gräddningsdax!


Receptkälla: Söta saker

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *