Engelska scones

Vaknat upp till en härligt strålande söndag. Man liksom skuttar upp ur sängen och i alla fall min dag blir, om något, ännu bättre om man börjar den med ex-vis nybakta engelska scones!
Degen kavlas ut, till skillnad mot svenska scones. Ta enkelt ut små runda godingar med ett runt kakmått/upponervänt glas. Observera att receptet innehåller mjöl som från början innehåller bakpulver, s k ”self-raising-flour”. Läs mera om mjölet på Kungsörens hemsida, om det är första gången du använder det.
Servera gärna bröden med smör, clotted cream och sylt. Jag föredrar lemon curd och en stark ostskiva. Trevlig söndag!
Ingredienser
antal: 6 st
ugn: 225 grader
225 g Extra Fint mjöl, med bakpulver (cirka 3.7 dl)
50 g kylskåpskallt smör
1,5 msk strösocker
1 krm salt
1 1/4 dl mjölk
Till pensling: mjölk
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Sikta mjölet genom en sil. Nyp ihop smör, mjöl, socker och salt till en finsmulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Tag upp degen på mjölat underlag. Kavla ut till en 2 cm tjock degplatta och tag ut rundlar med ett mått, cirka 5 cm i diameter. Samla ihop den överblivna degen, kavla ut den igen och tag ut nya rundlar tills degen är slut. Lägg bröden på bakplåtspapperklädd plåt. Pensla med mjölk. Grädda sconesen i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter, beroende på ugn. Njut!
Tips: Om man vill spara scones ska man frysa in dem ljumma.
Mjöl med ”inbyggt” bakpulver.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Engelska scones

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *