Chokladmousse med muskovadosocker

Det finns säkert lika många recept på chokladmousse som det finns kakaobönor. Jag har några olika som jag brukar göra. Det här receptet kommer från senaste tidningen av Elle Mat & Vin. Mycket enkel att göra.
4 personer
150 g mörk kvalitetschoklad, 70 %-ig
1 dl grädde
3 äggvitor
0,5 dl ljust muskovadosocker
Smält chokladen tillsammans med grädden. Låt svalna. Vispa äggvitor till ett fast skum och vispa sedan i musovadosockret. Rör ner 1/3 av marängsmeten i choklad- och gräddblandingen, blanda väl. Vänd sedan försiktigt ner resten, men se till att chokladen blandas med all marängsmet. Häll upp i koppar och låt stå kallt minst 30 min innan servering.
Ev tillbehör: Hallon, eller småkakor, (jag gillar smörbiscuiterie Jules Destrooper).Strö ev över lite extra muskovadosocker. En klick grädde eller Kesella vanilj.

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Chokladmousse med muskovadosocker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *