Katrinplommonsufflé

Har du inte tidigare ätit katrinplommonsufflé, så är det på tiden. Namnet klingar inte, jag håller med, men smaken är awsome! En efterrätt man kan räkna med. Hela familjen brukar sleva i sig av sufflén när den står på bordet efter söndagsmiddan. Serveras med lättvispad grädde. Sedan finns det ju varianter av katrinplommonsufflé, alltifrån att tärna och förkoka katrinplommon, eller tillsätta hackad mandel i sufflén. Vi brukar göra en enkel och god variant, (ursprungsreceptet kommer från svärmor). Min man brukar briljera med katrinplommonsufflé, så även denna gång. Jag tog hand om fotograferingen. …och här kommer receptet!
Ugn: 175 grader i cirka 25 minuter
Det här behöver du
6 st äggvita
1 dl strösocker
2 st barnmatsburkar -katrinplommonpuré
vispgrädde till servering
Gör så här
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret mot slutet av vispningen och vispa ytterligare en liten stund, (man ska kunna vända bunken upp och ner).
Rör i katrinplommonpurén försiktigt med en ”slickepott”.
Smöra en ugnsform, (hela vägen upp ända mot kanten så sufflén kan glida upp utan motstånd). Häll smeten i formen, (tryck inte). Ställ in mitt i ugnen i cirka 25 minuter, (man ser när den är färdig, den spricker lite) och öppna ej ugnsluckan förrän den är färdig. Servera genast med vispad grädde till. MUMS!

Rör försiktigt i plommonpurén i äggviteskummet.
Bred ut blandningen försiktigt utan att tryck ur någon luft.
Klar!
Servera med lättvispad grädde.
Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Katrinplommonsufflé

  1. Pingback: Ålandspannkaka med smak av kardemumma - Matochbakverkstan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *