Tortellinigratäng

In på ICA efter jobbet, ”vad-ska-jag-laga-till-kvällsmat”? Extrapris på färsk pasta, hm. Då fick det bli den här goda tortellinigratängen. Går att variera i all oändlighet utifrån vad man har hemma. Koka färsk tortellini enl förpackningen och se till att du har grädde hemma, så kan du sedan tillsätta vad du vill i gratängen. Man kan t e x ha i bacon, skinka, kassler eller fläskfilé. Gul lök el purjolök, spelar ingen roll. Champinjoner, paprika, småtomater, färsk spenat o s v, o s v. Här kommer mitt recept för dagen, yummie :-p
Ugn 200 grader i cirka 25-30 min
Ingredienser
2 förpackningar valfri färsk tortellini (jag valde ICA:s med skinka och tre sorters ost)
2 paket bacon
purjolök, cirka 20 cm
burkchampinjoner
små hela konserverade tomater
3-4 dl grädde
en vitlöksklyfta
salt/peppar
riven ost (jag hade Emmentaler och Cheddar hemma)
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Koka tortellini enl förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag. Tillsätt olja. Klipp bacon i småbitar och knaperstek. Skölj och strimla purjolöken tunt. Skölj bort tomatsåsen från tomaterna. Pressa i vitlöksklyftan i grädden. Blanda alla ingredienser, förutom osten, i en ugnsform. Salta och peppra och strö över osten. Grädda mitt i ugnen i cirka 25-30 eller tills det bubblat i gratängen en liten stund. Tag ut och låt stabba till sig några minuter. Servera med en sallad.
Koka tortellini. Häll av tomatsåsen från de hela småtomaterna.

Blanda alla ingredienser i en ugnsform. Salta och peppra.

Toppa med den rivna osten och häll över grädden.

Ätklar…


Print Friendly, PDF & Email

2 tankar kring ”Tortellinigratäng

  1. Ann-Sofi MATSAFARI

    Det här receptet brukar jag göra när jag får tag på stor , billig kassler i bit:) Jättegott!

    Svara
  2. Pingback: Äppelpaj med cashew och kola - matochbakverkstan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *