Schweizerrullader

Hello! Så himla smidigt när man kommer hem från arbetet och allt man behöver till kvällsmaten redan finns hemma! Så skulle det vara jämt. Att man storhandlar. Jag älskar att laga mat, för det mesta, men hatar att handla i mataffären. Hmm, hur går det ihop? Jo, man har en gubbe som brukar greppa inköpslappen och fara iväg. Han tycker nog att det är okey, han får ju äta av maten senare, fast då i en annan skepnad än när han la den i matvagnen. Man kompletterar varann, he, he! Fast jag tycker inte alla affärer är tråkiga, bara mataffärer. Tycker mycket om inredningsaffärer, skoaffärer och …och …o s v. Här skulle maken behöva spärra in mig, för att hindra mig att gå lös i de affärerna. Han brukar säga att jag lider av pås-sjuka. En angenäm åkomma, faktiskt. Lider inte alls mycket av den! Fast det är ju ett annat kapitel. HÄR kommer i alla fall kvällsmaten för den här dagen, nämligen schweizerrullader. Potatislådan, som jag gjort till, kommer att komma i ett separat inlägg inom närmsta dagarna. Ska bara plita ner receptet först.
4 port
Rullader
cirka 500-800 g skinkschnitzel (8-10 skivor)
100 g rökt påläggsskinka i strimlor
100 g emmentaler eller liknande ost, riven el i skivor (Emmentaler är jättegod i mat)
salt/peppar
smör till stekning
Sås
3 dl sky
1 köttbuljongtärning
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
2 tsk soja
2 krm salt
1 krm peppar
Tillbehör: Stekt gul lök
Gör så här
Fördela skinka och ost på schnitzlarna, salta och peppra. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn rulladerna i smör i en stekpanna tills de fått fin färg runtom. Tag rulladerna åt sidan. Vispa ur stekpannan med lite vatten och sila skyn ner i en ”putta”. Mät upp sky och mera vatten tills det tillsammans blir cirka 3 dl vätska, tillsätt buljongtärning. Vispa ut mjölet i lite av den kalla grädden och fyll sedan på med resterande grädde. Häll de båda vätskorna i pannan, tillsätt soja och lägg rulladerna i såsen och låt alltsammans puttra (under lock) i några minuter, eller tills rulladerna känns klara. Vänd på dem någon gång. Låt inte puttra för länge. Smaka ev av såsen med mera salt och peppar.
 
Print Friendly, PDF & Email

3 tankar kring ”Schweizerrullader

  1. Ann-Sofi MATSAFARI

    Farligt att sticka in näsan på din blogg så här när sötsuget faller på:) Det där låter vrålgott. Ser fram emot potatislådan, potatis är ju en av mina favriter i alla former:) Ha nu en härlig helg!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *