Ben & Jerry´s Superfudge Brownies

Kvällens dessert blev den här godingen, nämligen Ben & Jerry´s Superfudge Brownies. Jag valde att servera med lättvispad grädde och smultron från sommarens trädgård, plus lite minimaränger, mums! Vaniljglass passar förstås oxå bra till. Ett tips är att göra brownisen dagen innan, så den hinner bli så där lagom härlig! Men det hade jag förstås inte tid med idag. Snabbkylde kakan ute i kylan i en halvtimma, så därja!

Ugn, 175 grader i cirka 25-30 min

Ingredienser
110 g mörk choklad
110 g smör
4 stora rumsvarma ägg
0,5 tsk salt
5 dl strösocker (!)
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och smör i ett vattenbad. Låt blandningen svalna till rumstemperatur. Om du har bråttom kan du snabbt kyla ner den i kylskåp, men den får absolut inte stelna igen. Vispa ägg och salt i en skål tills den blir riktigt fluffig (minst 5 minuter). Rör gradvis i socker och vaniljsocker. Vänd i chokladblandningen försiktigt. Tillsätt mjölet, fortfarande försiktigt så att det nätt och jämt blir blandat. (Det är viktigt att blanda försiktigt så att smeten bibehåller sin fluffighet). Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, (obs, den mindre varianten cirka 32 x 22 cm). Släta till ytan något. Grädda mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter, beroende på ugn. Låt kakan svalna ordentligt innan du skär upp i fyrkanter. Baka gärna kakan dagen innan.

Försvinnande god…
Print Friendly, PDF & Email

3 tankar kring ”Ben & Jerry´s Superfudge Brownies

 1. Ann-Sofi MATSAFARI

  Herregud så gott det ser ut! Brownies är ju livsfarligt beroendeframkallande:)

  Svara
 2. Erika Skogly

  Åh så gott. Och räkbakelserna nedan, de brukar jag också göra. Hur goda som helst. Ha en skön kväll.

  Svara
 3. Emma

  Åh vad gott det ser ut! 🙂 önskar att jag bara kunde beställa ner det till mitt rum som efterrätt, hehe 🙂

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *