Räkbakelser

Här kommer en beskrivning på den förrätt jag hade nyår. Kan med fördel förberedas dagen- eller timmarna innan. Lägg fyllning på rundlarna, plasta in och tag fram strax innan servering, bred smet på utsidan/ovansidan och pynta. Gott och vackert. Jag brukar variera fyllningen och ibland rullar jag räkbakelserna/tornen i ”fryst” tinad dill och ibland i krossade ostbågar. Lika tjusigt vilket som.

6 portioner

12 skivor vitt formbröd
knappt 4 dl creme fraiche (34 %-ig)
1 rödlök
1 liten bit purjolök (5-6 cm)
3 msk dill
2 msk majonnäs
3 msk orökt kaviar på tub
75 g ostbågar
30 st räckor
svart stenbitsrom
1 citron
dillkvistar

Tryck ut 24 st rundlar av formbrödet med ex-vis ett upponervänt glas. Vispa creme fraichen tills den tjocknar. Finhacka rödlök, purjolök och dill och blanda ner i 1,5-2 dl creme fraiche tillsammans med majonnäs och kaviar, (spara resten av creme fraichen till tornens utsida). Blanda. Bred fyllningen på brödrundlarna och lägg ihop dem fyra och fyra (ingen smet på toppen). Låt stå kallt. Så här långt kan man förbereda. Krossa ostbågarna till fina smulor. Bred creme fraiche på tornens utsida och rulla/dutta tornen försiktigt i ostbågssmulorna. Bred creme fraiche på toppen av varje torn och garnera med räkor, dillkvist, citron och stenbitsrom.

Snygg räkbakelse som väninnan pyntat :o)

Print Friendly, PDF & Email

2 tankar kring ”Räkbakelser

  1. Ann-Sofi MATSAFARI

    Åh så fina:) Jag gillar ostbågekrosset, det måste jag testa. Jag gillar inte att äta ostbågar bara som de är men i den här kombinationen låter det ju amazing som Montazami skulle sagt hihi

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *