Polkagrisknäck

En smarrig variant på den traditionella knäcken, polkagrisknäck. Eller varför inte byta ut polkagrisarna mot krossad turkisk peppar? Variationerna är oändliga…

1 dl socker
1 dl farinsocker
2 dl ljus sirap
2 dl grädde
1-2 dl polkagriskarameller

Koka samman allt, utom karamellerna, i en stor kastrull el stekpanna tills smeten klarar ett kulprov. (Min knäck småkokade i en tjockbottnad kastrull i lite mer än en timma innan den klarade kulprovet). Krossa polkagriskaramellerna i exempelvis en mortel och rör i krosset mot slutet av kokningen. Häll upp i knäckformar. Lossnar bäst från små aluminiumformar, men det hade jag inga hemma i år?! Låt stelna i kylskåp.

Krossa karamellerna (sila bort det värsta småsmulet).

Smakar fantastiskt gott!
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *