Julskinka chiborn

Ikväll tjuvstartade vi med julskinkan här hemma. Ingen smörgås på hela året är lika god som just den! Jag tycker att det räcker med senap ovanpå skinkmackan och därför har jag i år gjort en lite annorlunda griljering, som förstås rekommenderas.
Ugn griljering, 200 grader i 15 min
Det här behöver du
1 julskinka
hela kryddnejlikor
Brun mjuk farin
Tillaga skinkan enligt anvisningarna på förpackningen. Hetta upp ugnen till 200°.
Ta bort svålen från skinkan men låt späcket vara kvar. Ruta späcket med en vass kniv och klappa in så mycket brun farin som möjligt. Tryck fast en hel kryddnejlika mitt på varje ruta. Griljera skinkan i ugnen i cirka 15 minuter. Farinet ska smälta och karamelliseras.
Ugnsbakad rimmad julskinka.
När skinkan svalnat något, ruta späcket med en vass kniv, klappa in sockret och tryck dit nejlikor mitt på varje ruta, (inte som jag gjort -i kryssen 😉
Dax att griljera.
Efter cirka 15 min i ugnen.
Krispig och god!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *