Fyllda pastastubbar – Delizie alla Romagnola

Här kommer ett otroligt krämigt pastarecept som jag hittat på lite olika ställen, bl a här. Antingen väljer man snabbvarianten, (färdig bechamelsås och färdig tomatsås), eller så gör man sin egen. Idag gjorde jag snabbvarianten. Viktigt att tänka på är osten. Det ska vara en smakrik ost, typ Emmentaler. Och vilken tur, Emmentaler har jag alltid hemma då en av familjemedlemmarna är tokig i den osten. Ingredienserna kan man variera i oändlighet. Fyll ex-vis stubbarna med svamp, skinka, köttfärs eller något annat smaskigt.

Ugn, 225 grader i cirka 20 minuter
Portioner: 4 st

Ingredienser

färsk lasagne på rulle
1 pkt béchamelsås
1 burk tomatsås (typ pastasås)
kokt skinka
zuccini
emmentalerost
salt & svartpeppar

Rulla ut lasagnebitar, ungefär lika långa som en vanlig skärbräda. Täck med skivor av emmentalerost. Skär skivor av zucchinin med osthyvel och lägg ovanpå osten. Toppa med skinka. Rulla i hop rullarna hårt, (från kortsidan) och plasta in i plastfolie och låt ligga kallt i en stund, (då är det lättare att skära dem i fina bitar som håller ihop).

Häll ett lager med béchamelsås i botten på en ugnsform. Skär pastarullarna i ca 4 skivor var. Ställ dessa “stubbar” med snittytan uppåt i formen. Häll över resterande béchamelsås. Ringla över tomatsås efter smak. Strö över riven ost, (emmentaler även här eller annan smakrik ost). Salta & peppra.

Ställ in formen i 225C ca 20 min. Servera genast.

Rulla ut den färska pastan, lägg på fyllningen och rulla ihop (från kortsidan).

Häll lite av bechamelsåsen i ugnsformen. Skär pastarullen i fyra bitar vardera och ställ i formen.

Häll över resten av bechamelsåsen, häll över tomatsås och toppa med riven ost.

Efter cirka 20 min i ugnen på 225 grader.

En matlåda! :o)
Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Fyllda pastastubbar – Delizie alla Romagnola

  1. Ann-Sofi MATSAFARI

    Oj så gott det såg ut! Kan bli en riktig kaloribomb om man gillar ost som jag:)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *