Tostadas med krispig kyckling och Refried Beans

Fredagskväll! Och mannen har stått för matlagningen, *gillas*.  Han hällde upp ett glas vin till moi och på ett nafs stod maten på bordet. Han hade valt ett recept ur ett recepthäfte som jag tagit med mig hem från mataffären. Eftersom han älskar Tex Mex så bjöd han mig, tillsammans med Santa Maria, på kvällsmat. Måltiden får sålla sig till kategorin snabbmat/hämtmat.
Krispiga kycklingbitar serveras på knaprig tortilla med refried beans och sallad. Servera gärna som förrätt eller en lättare måltid tillsammans med dina favorittillbehör.
Ugn, 225 grader
Portioner, 3-4
Ingredienser
kycklingfilé, 500 g strimlad
neutral olja, 0,5 dl
sallad, strimlad
tomat, 2 st tärnad
fetaost 0,5 pkt, smulad
Gör så här
Strimla kycklingfiléerna och lägg i en skål. Tillsätt olja och påsens innehåll, (Santa Maria, Crispy Chicken Bites). Rör om ordentligt. Fördela kycklingbitarna i en ugnsfast form och tillaga i ugn på 225 grader i cirka 15-18 minuter, tills de är gyllenbruna och knapriga.
Värm olja i en panna och stek varje tortilla på medelvärme tills de är gyllenbruna och knapriga. Salta dem lätt och ställ åt sidan. 
Värm Refried beans i en kastrull, tillsätt lite vatten om den blir för tjock. 
Bred Refried Beans på den stekta tortillan. Lägg på sallad, tomater, smulad fetaost och Sweet Red Chili Salsa. 
Toppa med Crispy Chicken Bites och servera direkt.
Mina tankar går till att man nästa gång panerar kyckligen själv. Hur får man då till den goda smaken, hm? Jag antar att man lägger mjöl, ägg och skorpmjöl i tre djupa tallrikar. Kryddar den råa kycklingen med en blandning av åtminstone salt, peppar, paprikapulver, spiskummin, och vitlökspulver och panerar den sedan i mjöl, ägg och skorpmjöl. Varför inte prova det japanska skorpmjölet Panko? Eller kanske bara olja och vända i kryddor/skorpmjöl? Måste testas nästa gång!
Gubben fick tummen upp, så här på fredagskvällen, yeah!
Kyckling på plåten!

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *