Biff Rydberg

Hello again! Idag är det fredag och vi har besök. Då passar biff Rydberg perfekt. En svensk klassiker. Enkel och räcker till många, bara att lägga till eller dra ifrån i receptet. För dagen har jag använt ryggbiff. Till vardags går det bra med lövbiff, men skulle det av en händelse vara ex-vis nyår, skulle jag förstås välja oxfilé :o) Senapsmoussen till är ett måste!
 


4 personer

Ingredienser
800 g ryggbiff, i bit (el oxfilé/lövbiff)
10-12 st råa potatisar
1-2 st gula lökar
4 msk neutral olja
4 msk smör
4 st äggula

Senapsmousse
0,5 dl Colemans senapspulver
0.5 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 tsk brunt senapsfrö

Gör så här
1. Skala potatisen och tärna i 1 cm stora kuber. Råstek potatisen i hälften av oljan och smöret i en stekpanna. Under tiden, skär upp köttet i lika stora tärningar och finhacka löken.
2. Stek först potatisen för sig. När den är klar, håll den varm.
3. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Häll i oljan, smöret, köttet och till sist löken. Rör inte pannan utan låt alltsammans ligga stilla tills pannan har fått tillbaka värmen. Rör hastigt om. Salta och peppra.
4. Serveras direkt. Servera med en äggula i ett snapsglas.
5. Senapsmousse: Vispa upp grädden med sockret. Blanda i resten av ingredienserna. Låt stå och dra en stund i kylen. Vid servering, doppa en matsked i varmvatten. Forma små ägg av moussen, lägg över köttet.

Skär kött och potatis i cm-stora kuber.

Senapsmousse

Är man många brukar jag servera i ett uppläggningsfat. Var och en förser sig själva.Senapsmoussen smälter ner o sätter smak.Rå äggula hoppar jag personligen över…

Ursprungsrecept: Per Moberg (har ändrat lite).

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *