Brownies

Längtar du efter en chokladchock? I så fall kan jag rekommendera det här receptet. Smaken är rik och saftig och knepet är kort baktid och snabb nedkylning. Välj din favoritchoklad och kör på!
 


Ugn, 200 grader i cirka 16-17 minuter

Ingredienser
250 g choklad 72 %-ig
250 g smör
4 ägg
3 dl rörsocker strö
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
125 g nougat
100 g valfri mörk choklad

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Klä botten på en rektangulär ugnsform, 30 x 22 cm med bakplåtspapper. Smält den 72 %-iga chokladen tillsammans med smöret i vattenbad (el i microvågsugnen). Låt det inte bli för varmt utan precis så chokladen och smöret smälts ihop. Rör i skålen tills blandningen blir slät och fin. Mät upp socker och mixa/finfördela de stora sockerkristallerna med en stavmixer. Blanda socker och salt i chokladsmeten och knäck i äggen. Vispa. Tillsätt mjölet, lite i taget och rör om till en jämn och fin smet. Häll smeten i den bakplåtspappesklädda ugnsformen. Hacka nougaten och resterande choklad och stö detta över smeten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 16-17 minuter (inte längre). Ytan ska vara krispig och lätt börjat släppa från kanterna. Den ska vara kladdig för övrigt. Tag ut ur ugnen och kyl snabbt ner. Använd fantasin, tappa upp kallvatten i diskhon, lägg i isbitar och ställ formen i för att kallna. Eller använd kylklampar. Kyl i en timma. Skär därefter upp kakan i lagom stora bitar och servera. Kakorna håller sig fina i flera dagar i en lufttät burk, i kylskåpet.

Dags att grädda i 200 grader i cirka 16-17 minuter.

Efter 16 minuter i ugnen. Jag har fyllt en stor plåt med vatten och isbitar, samt lagt kylklampar under.

Skär den kalla kakan i lagom stora bitar.Fikadax!Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Brownies

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *