American pancakes

Härligt tjocka, fluffiga centimetertjocka amerikanska pannkakor. Supergott till frukost. Smeten blir mycket tjockare jämfört med ”svenska pannkakor”. Stek dem på låg värme, utan stekflott. De ska sakta bli färdiga/bakade i pannan. Får plats cirka 3-4 st i en stor stekpanna. 0,5-1 dl smet till varje pannkaka blir lagom. När man ser små bubblor på ovansidan är det dax att vända, (vilket kan vara lite trixigt). Håll färdiga pannkakor varma i ugnen på ett galler, men inte för varmt. Cirka 50 grader är lagom. Servera med lönnsirap, smör eller grädde. Mums!

Ingredienser
3-4 personer

5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 msk strösocker
2 dl mjölk
3 ägg
50 g smör

Gör så här
Smält smöret och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda mjölk, ägg och smält smör i en stor bunke och tillsätt torrblandningen. Jag brukar sikta ner torrblandningen för att undvika vita mjölklumpar i den färdiga smeten. Dock inget måste, försök bara vispa ut klumparna så gott det går, det blir bra ändå. Hetta upp en stekpanna och sänk sedan värmen. Klicka ut smeten i stekpannan (smörfri) och grädda flera små pannkakor åt gången. Ha inte för mycket värme, under medelvärme ska det vara. Pannkakorna ska liksom sakta bli bakade. När du ser bubblor på ovansidan på pannkakan är det dags att vända.

Grädda på svag värme, antingen flera i en stor panna el en åt gången i en liten panna ;o)

Bubblor på ovansidan, dax att vända!

Lönnsirap och florsocker.
En caffe latte till!

Pannkakssirap med maple flavor, ett komplement om du inte har äkta lönnsirap. Går precis lika bra (nästan).
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *