Biff gorgonzola

Ett vardagsrecept som går snabbt att göra. Goda biffar med lika god sås. Här kan man förstås variera sig när det gäller val av ost. Idag föll valet på gorgonzola, men det går lika bra med annan mögelost eller smaksätt den feta philadelfiaosten med vad du känner för, ex-vis vitlök, persilja o s v.

4 portioner (cirka 9 biffar)
Ingredienser
500 g nötfärs
0,5 dl vispgrädde
2 äggulor
svartpeppar
100 g gorgonzola
smör till stekning

Sås
1 dl vatten
3 dl grädde
0,5 köttbuljongstärning
några teskedar kinesisk soja
salt
ev Maizena redning

Blanda allt till biffarna, förutom osten. Gröp ett hål i varje biff, lägg i ost och nyp ihop, rulla/jämna till biffen i handflatan. Stek i smör tills de fått färg runt om och lägg sedan biffarna åt sidan. Använd skyn som bildats i stekpannan och vispa ur den med vatten, köttbuljong, grädde, soja och salt. Lägg tillbaka biffarna i pannan/såsen och låt puttra i cirka 10 minuter (gärna under lock). Köttsaften som sipprar ur biffarna ska vara klart genomskinlig. Red ev såsen.

Servera med ex-vis kokt potatis, potatismos, pasta o s v.

Nyp ihop och forma till biffar.

Dax att ge dem färg!

Låt puttra i cirka 10 min. Vänd dem ev någon gång under tiden.

Om jag ska vara ärlig, är potatismos godast till -men vi åt mos häromdagen…

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *