Flygande Jakob

En klassiker. Finns inget mer att säga. Kanongott, helt enkelt. Här kommer min variant.
Ugn, 225 grader i cirka 20-30 minuter

Ingredienser
4 port

1 st grillad kyckling
3 – 3,5 dl grädde
1,5 dl chilisås
2 st bananer
2 pkt bacon
1 st liten skivad purjolök
1 tsk curry
salt & peppar
1 tsk italiensk salladskrydda
1 dl salta jordnötter/cashewnötter

4 portioner färdigt ris (läs på förpackningen)

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset. Ta bort skinn och ben från kycklingen. Skär/dela kycklingköttet i mindre bitar. Skala och skiva bananerna på längden. Skölj och skiva purjolöken. Dela/klipp baconen i bitar och fräs den. Bryn purjolöken hastigt.
Lägg riset i botten på en smord ugnsfast form. Fördela kycklingköttet över riset. Lättvispa grädden något och blanda den med chilisås och alla de andra kryddorna och häll blandningen över ris/kycklingen. Lägg bananerna ovanpå och strö över baconen. Strössla över nötterna nu, eller förslagsvis när det är några minuter kvar av gräddningen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter. Lägg ev över folie på slutet. Servera med en grönsallad.

Dags för ugnen!
Efter cirka en halvtimma i ugnen.
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *