Baconbiffar

Hallå där, nu är jag tillbaka igen! Det har varit tyst här på bloggen ett tag och det beror på att jag har varit ute och rest. Men nu är vardagen ifatt igen och därför bjuder jag på dessa enkla och goda biffar. En långpanna med många biffar gör att jag har matlådor, att bl a ta med till jobbet, framöver.

Ugn, 175 grader i cirka 20-25 minuter

Ingredienser
1 – 1,5 kg blandfärs
2-3 vitlökslkyftor
2 pkt bacon (alt färdigstrimlad bacon)
salt / peppar
1 st ägg
0,5 msk aromat
0,5 dl vatten
(DÉlidas sås, några droppar) http://www.kryddlandet.se/products/42-delidas.aspx

neutral olja
colorit soya

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda färsen noga tillsammans med sönderklippt bacon, pressad vitlök, salt/peppar, aromat, ägg och vatten. Forma till biffar och lägg på en oljad ugnsplåt. Pensla biffarna med lite soya utrört i neutral olja. In i ugnen i cirka 20-25 minuter. Sila ner skyn i en kastrull och låt den koka upp. Sås: Häll exemelvis i ngn deciliter grädde, gurkspad, salt/peppar, köttbuljong och ytterligare ngr droppar DÉlidas i såsen. Red såsen med maizena eller mjöl/vatten.

Servera med ris, pasta, potatis o s v…..!

Finfördela baconen och blanda ihop alla ingredienser till biffarna.

Forma biff och lägg dem på en oljad plåt.

Pensla de råa biffarna med lite colorit soya/neutral olja. 

D Èlidas salsasås.
Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Baconbiffar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *