Makaronipudding

Vardagsmat, vardagsmat… Falukorv är ett alternativ, dock inte alltid. Men ibland tycker jag att det är förbaskat gott. Idag fick det bli en makaronipudding. Ibland använder jag överblivna stuvade makaroner men nu fick det bli nedanstående variant -och den räcker i morgon oxå. 

Ugn, 225 grader i cirka 20-30 minuterIngredienser
4 portioner kokta makaroner, knappt (se förpackningen)
600-800 gram fint tärnad falukorv
0,5 gul paprika
tomater, valfri sort

0,5 liten purjolök

Äggstanning

5 hela ägg
3 dl grädde
2 dl röd mjölk
3 dl riven ost
salt
peppar

Koka makaronerna och skölj av dem i kallt vatten. Tärna falukorven fint. Skiva purjolöken fint och paprikan i små bitar. Blanda ihop alltsammans i en stor bunke, tillsammans med den rivna osten. Lägg över allt i en ugnsfast form. Tryck ner småtomater lite här och där (jag valde hela konserverade småtomater, de smakar jättemycket). Blanda ingredienserna till äggstanningen i en annan bunke, salta och peppra och häll över blandningen. Gratinera i ugnen i cirka 225 grader i 20-30 minuter. Det ska bubbla i den. Håll koll och lägg eventuellt över aluminiumfolie på slutet. Tag ut makaronipuddingen och låt den vila i cirka 15 minuter. Efter att den har vilat och det är dags att servera ska den vara stabbing, inte rinnig. Annars skjuts in i ugnen en stund till!

Bara att sätta igång!

Hela småtomater, med mycket smak. Hittar dem lite varstans nu förtiden.

Blanda ihop korv, paprika, purjolök och riven ost med makaronerna.

Häll över blandningen i en ugnform. Tryck ner tomaterna.

Häll över äggstanningen.

 

Lite lagom stabbig i konsistensen. Gott…!


Inspiration Kryddburken

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *