Smördegsinbakad fläskfilé

Här kommer en variant av smördegsinbakad fläskfilé. En populär fredagsrätt här hemma. Inget recept behövs. Såna rätter gillas!

Ugn, 200 grader i cirka 20 minuter

Skiva fläskfilén i valfritt tjocka skivor. Stek skivorna, nästan färdiga, i stekpanna med smör. Salta och peppra. Tag upp fläskfiléskivorna och varva med ostskivor av exempelvis gorgonzola. Lägg ut flak med smördeg och gör små knyten. Pensla knytena noga runt om med uppvispat ägg. Strö på sesamfrön. Sätt in i ugnen i 20 minuter på 200 grader. Servera med krispig sallad och eventuellt en sås. Jag gjorde en champinjonsås.

Det bästa med den här rätten är att man aldrig behöver undra om ”är den där köttbiten inuti verkligen klar än”?

Skiva fläskfilén i lagom tjocka bitar. Stek dem nästan färdiga.

Varva filébitarna med ost. Placera på smördegen och gör knyten. Pensla med ägg och lägg på sesamfrön.

Efter cirka 20 min i ugnen. Härligt krämigt och gott!


Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Smördegsinbakad fläskfilé

  1. Pingback: Smördegsinbakad fläskfilé med soltorkade tomater - Matochbakverkstan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *