Sockerkaka, mandelmassa

En väldigt enkel variant på sockerkaka. Men den känns lyxigare på något sätt. Jag älskar den sega konsistensen, som det blir utav mandelmassan. Vi brukar äta den på stående fot, med ett stort glas mjölk till. I just löööve it!


Ingredienser
2 ägg
2 dl strösocker
2 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl grädde
50 g smält avsvalnat smör
200 g riven mandelmassa

Gör så här
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner grädden. Blanda mjöl och bakpulver för sig och sikta ner det i smeten. Rör försiktigt. Häll på smöret. Riv mandelmassan grovt och blanda försiktigt ner. Häll i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader. Gräddningstiden varierar beroende på vilken sockerkaksform man valt. Min form är en robust aluminiumform som kräver lite längre gräddningstid än 30 minuter. Känn efter med en sticka efter cirka en halvtimma, öka ev på tiden.

Rör i mandelmassan.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *