Chokladmuffins

En god, mäktig chokladmuffins. Man tror att man vill ha en för sig själv -men det räcker med en halv. Receptet ger 6 STORA muffins, 6 st/muffinsplåt

Ugn, 175 grader i 30-35 minuter

Ingredienser
125 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
2 dl gräddfil (eller filmjölk)
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1,5 dl kakao

Pynta dem gärna med något eller gör en frosting. Eller pudra dem helt enkelt med florsocker.

Vispa ihop smör och socker ordentligt med elvisp. Vispa ner äggen och därefter gräddfil. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Sikta ner de torra ingredienserna i smörblandningen. Blanda med en slev, precis så att det blandar ihop sig. Spritsa/fördela smeten i papperformarna. (Strö ev pärlsocker över). Grädda i 175 grader i cirka 30-35 minuter (känn med en sticka, den ska vara helt torr).

Enklast att spritsa i smeten i dessa hemmagjorda muffinsformar.



Pappersformarna har jag tillverkat av vanligt hederligt ugnsplåtspapper, från Gekås Ullared!







Spritsa gärna ner smeten i formarna så blir det minst kladd. Då hamnar smeten där den ska i pappersformarna.




Färdigspritsat och inget kladd! Dax för ugnen.




Efter 37 minuter i ”min” ugn.




Hög och fin.




Bara att hugga in!



Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *