Pizza

En pizza sitter aldrig fel. Älskar både köpepizza och hemmagjord. Idag fick det bli en egentillverkad. En fullkomligt gudomlig pizza som jag toppat med sånt jag tycker passar en vanlig vardagskväll. Brukar förstås pimpa pizzan lite extra om det vankas denna godsak en fredagskväll. När jag är riktigt onyttig häller jag över massvis med bearnaisesås eller kebabsås, gott!
Ugn, 250 grader i cirka 10-12 minuter
Pizzadeg
(räcker till en plåt eller 2 normalstora pizzor)

1/4 pkt jäst (12,5 g)
2 dl fingervarmt kranvatten
0,5 dl rapsolja
5 dl durum vetemjöl
salt/peppar

Lös upp jästen i vattnet. Häll på oljan, salt o peppar. Tillsätt mjölet och arbeta för hand i cirka 5 minuter. Låt jäsa under duk i cirka 25-30 minuter. Kavla ut degen tunt. (Degen är mycket lättarbetad).

Jag har idag valt följande topping: Tomatsås, riven ost, mozarella, philadelphiaost, skinka, gul lök, cocktailtomater, timjan och basilika. Ungdomarna ville förstås ha banan på sin. Efter gräddningen toppade jag ytterligare med olivolja, salt, peppar och ruccola.

Arbeta degen i cirka 5 min för hand. Låt jäsa i cirka en halvtimma.
Börjar likna något!

Paj/pizzaformarna kommer från IKEA http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/60133035

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Pizza

  1. Pingback: Ur arkivet, vecka 12 Pizza | Matochbakverkstan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *