Kycklingfilé parma

Kyckling är en stor favorit i många hem. Även här! Jag har idag valt att göra en stor favorit. Det sprider sig snabbt en underbar doft i köket av de goda ingredienserna. Variera gärna och byt ut kryddorna eller linda bacon runt filéerna. Är ni många, gör i en långpanna! Finns som sagt, stora variationsmöjligheter. Servera med pasta, vitlöksgräddig potatisgratäng, ris eller vad du vill.
Ugn, 175 grader i cirka 40-45 min
Portioner: 4
Det här behöver du
4 st kycklingfiléer
4 skivor parmaskinka

10 st vitlöksklyftor, skalade
1 knippe rosmarin, färsk
1 knippe salvia, färsk
3 st lagerblad
1 dl olivolja
1 dl balsamicovinäger
rosmarinsalt, efter smak
Nymalen svartpeppar

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ut kycklingbitarna på en skärbräda. Krydda med svartpeppar och rosmarinsalt. Riv och strössla salvia och rosmarin över kycklingen, (spara lite av kryddorna till garnering). Rulla en parmaskinka runt varje filé. Lägg ”paketen” i en ugnsform. Häll över olivolja och balsamicovinäger i formen. Strö över resterande av de färska kryddorna och strössla över vitlöksklyftorna. Vrid några varv med pepparkvarnen över alltsammans. Stek i ugn i cirka 40-45 minuter. Voila!

 

Använd alla vitlöksklyftor!Lägg kyckligen på ett skärbräde och krydda. Linda in i parmaskinka.Lägg kycklingpaketen i en ugsform och häll över olje- och vinägerskyn.Klart!Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *