Osttårta

Hade födelsedagsfest i helgen. Följande osttårta gjorde stor succé. Nu vet jag att det går åt mer än en styck! Det var fullkomligt renskrapat på uppläggningsfatet -och det bästa av allt, sååå enkel att göra!

Det här behöver du
1 pkt Philadelphiaost, naturell (200 g)
1 liten burk creme fraiche (den tjocka)
0,5 finhackad gul lök
knappt 2 tsk gelantinpulver (kan uteslutas)
salt

Gör så här
Rör ihop alla ingredienser förutom gelantinpulvret, som blandas i på slutet. Klä en lagom skål med plastfilm. Häll smeten i den klädda skålen och pressa till smeten lite, så att eventuella luftbubblor försvinner. Ställ in i kylen i ett par timmar, eller över natten.
Tag ut osttårtan. Vänd skålen upp och ner på ett fat, dra av plastfilmen. Garnera tårtatn med ett tunt lager rom. Dela eventuellt några vindruvor och lägg i en ring överst. Servera med olika kex och rån samt nymalen svartpeppar.
Tips: Man kan byta ut den gula löken mot t e x röd-, vit- el purjolök. Det blir även gott om man tillsätter lite hackad dill i smeten. Prova även smaksatt philadelphiaost.Något i skymundan, men osttårtan står bakom hårdosten från Allerum.Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *