Om jag inte får tag på färsk torsk brukar jag tina torskblock och försiktigt plocka isär filéerna, som gömmer sig inuti, (oftast 3 st). Här jag har smörstekt filéerna och serverat fisken med bacon och en parmesansås. Såsen har jag bloggat om tidigare, HÄR.
Servera med kokt potatis och/eller grönsaker. Så GOTT!
Portioner: 4 st
Det här behöver du
2 st upptinade torskblock
Salt/peppar
Äkta smör, att steka i
bacon, 2 paket
Parmesansås
2 dl grovriven parmesan
2 dl grädde, 40 %-ig
salt & peppar efter smak
Gör så här
Stek baconen och låt rinna av på ett papper.
Parmesansås: Blanda riven parmesanost och grädde i en kastrull. Låt koka upp, sänk värmen och låt sjuda en liten stund. Smaka av med salt och peppar.
Torsk: Tina torskblocken och pilla isär så du får några filéer. Salta, peppra och stek filéerna i en rejäl klick smör i ett par minuter, (2-3 min) på varje sida.
Låter gott! Och smart där med att fileéa fiskblock:)
Hoppas du haft en bra sommar! Det har sett så ut på instagram iaf:-)
KRAM
Ja, visst e det fiffigt, hi! Du ser oxå ut o haft en bra sommar på Insta