En god kycklingrätt som förstås går att variera med allt möjligt, soltorkade tomater, parmesanost, parmaskinka o s v… Här kommer en variant från Kryddburken. Jag dubblerade receptet och gjorde ”1,5 långpanna” och det räckte och blev över till två hungriga barn- och tonårsfamiljer. Om kycklingfiléerna tas upp från frysen, tycker jag att det är det extra viktigt att de är ordentligt tinade, så de inte vattnar ur sig för mycket i ugnsformen.
Ugn, 175 grader i c:a 40 minuter
Ingredienser
4-5 portioner
1 kilo kycklingfiléer
salt
peppar
paprikapulver
ev några stänk chilisås
5 dl creme fraiche, 34%
2 msk dijonsenap
rökt skinka, strimlad (c:a 15 skivor)
150 g riven lagrad ost
0,5 röd paprika, finhackad
0,5 gul paprika, finhackad
0,5 kruka persilja
Smörj en ugnsfast form. Lägg kycklingfiléerna i formen och krydda med salt, peppar, paprikapulver och chilisås. Rör ihop övriga ingredienser och bred ut över filéerna. Stek i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter. Kontrollera köttsaften så den inte är rosa.
Serveringsförslag: Basmatiris, sallad.
Krydda filéerna med salt, peppar och paprika. Ev några stänk av chilisås. (Jag delade först filéerna mitt itu då de var gigantiska)! |
Blanda övriga ingredienser till en röra (ost, skinka, creme fraiche, senap, paprika och persilja). |
Bred röran över kycklingfiléerna och in i ugnen. |
Dinner is served! |
Inspiration från Kryddburken!
Gud vad skönt det är när alla helger är över, då man kan börja laga vanlig mat igen:) Det där ser jättesmaskigt ut!
Lagade din kyckling till kvällsmat igår, blev såå gott!