Ost- och skinkbakad kycklingfilé

En god kycklingrätt som förstås går att variera med allt möjligt, soltorkade tomater, parmesanost, parmaskinka o s v… Här kommer en variant från Kryddburken. Jag dubblerade receptet och gjorde ”1,5 långpanna” och det räckte och blev över till två hungriga barn- och tonårsfamiljer. Om kycklingfiléerna tas upp från frysen, tycker jag att det är det extra viktigt att de är ordentligt tinade, så de inte vattnar ur sig för mycket i ugnsformen.

Ugn, 175 grader i c:a 40 minuter

Ingredienser
4-5 portioner

1 kilo kycklingfiléer
salt
peppar
paprikapulver
ev några stänk chilisås
5 dl creme fraiche, 34%
2 msk dijonsenap
rökt skinka, strimlad (c:a 15 skivor)
150 g riven lagrad ost
0,5 röd paprika, finhackad
0,5 gul paprika, finhackad
0,5 kruka persilja

Smörj en ugnsfast form. Lägg kycklingfiléerna i formen och krydda med salt, peppar, paprikapulver och chilisås. Rör ihop övriga ingredienser och bred ut över filéerna. Stek i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter. Kontrollera köttsaften så den inte är rosa.

Serveringsförslag: Basmatiris, sallad.Krydda filéerna med salt, peppar och paprika. Ev några stänk av chilisås. (Jag delade först filéerna mitt itu då de var gigantiska)!Blanda övriga ingredienser till en röra (ost, skinka, creme fraiche, senap, paprika och persilja).

Bred röran över kycklingfiléerna och in i ugnen.

Dinner is served!

Inspiration från Kryddburken!

Print Friendly, PDF & Email

2 tankar kring ”Ost- och skinkbakad kycklingfilé

  1. Ann-Sofi MATSAFARI

    Gud vad skönt det är när alla helger är över, då man kan börja laga vanlig mat igen:) Det där ser jättesmaskigt ut!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *