Frallor

Bakade dessa enkla frallor i helgen. Hoppas de nu räcker i några dagar till frukost… Det har redan försvunnit några stycken. 🙂 🙂

Frallor

Frallor

Ugn: 220 grader i cirka 15 minuter

Antal: 16 st

Deg

50 gram jäst

6 dl mjölk

125 gram rumstempererat smör

1 tsk salt

1 tsk bakpulver

16-17 dl Vetemjöl Special

Gör så här

Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader, (fingervarmt) och häll över jästen och rör om. Tillsätt det rumsvarma smöret, salt och bakpulver. Blanda i mjölet, lite i taget och arbeta degen, gärna i maskin, tills den släpper från kanten, (cirka 10-15 minuter). Täck över med en bit plastfilm och låt degen jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek, cirka 45-60 minuter. Stjälp upp degen på bakbord. Tillsätt ev lite mera mjöl och knåda den lite försiktigt. Dela degen i två bitar och tag ut 8 bitar ur varje bit, d v s totalt 16 totalt. Forma till runda bullar. Lägg över på bakplåtspappersklädd plåt. Täck över och låt jäsa i cirka 20-30 minuter. Pensla med uppvispat ägg, med en skvätt mjölk i, (gärna rumstempererat så inte bullarna sjunker ihop av kylan). Toppa med vallmo- eller sesamfrön och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter, beroende på ugn. De ska ha fått fin färg och kännas luftiga när man knackar/vickar på dem. Provskär gärna en, innan du tar ut resten ur ugnen. Låt svalna övertäckta på ett galler.

KLICKA på länken nedan för att se bagerska in action. 🙂

IMG_9774

IMG_9763

Vallmofrallor

Vallmofrallor

Sesamfrallor

Sesamfrallor

Hälften färdiga...

Hälften färdiga…

Print Friendly, PDF & Email

2 tankar kring ”Frallor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *