Risgrynsgröt i Crock Pot

Som innehavare av en Crock Pot gjorde jag i år det smidigt för mig när det kom till självaste julgröten. Bara och blanda ihop ingredienserna till gröten och sedan låta den sköta sig helt självt i några timmar, (här får man inte ha bråttom)! Gröten serverades därför på julaftonskvällen. Skriver ner receptet här på bloggen, så jag kommer ihåg hur jag gjorde till nästa gång -glömsk som jag är.

För den som inte har en crock pot, rekommenderar jag annars att göra risgrynsgröten i ugnen. Minimal arbetsinsats och man behöver inte röra i gröten en enda gång. Lite snabbare så här än i crock pot. Supersmart! Recept hittar du HÄR. 

Jag äter alltid min risgrynsgröt toppad med vit sirap och liten skvätt mjölk. Mmmmm! Ingen kanel, tack!

IMG_9060

Risgrynsgröt

Portioner: 6-8 portioner cirka

Det är behövs

5 dl grötris, (ej 5-minuters)!

2,5 liter mjölk, (den röda)

1,5 tsk flingsalt

1 msk strösocker

1 msk vaniljsocker

smörklickar

grädde, 40 %-ig att späda gröten med på slutet

Gör så här

Blanda alla ingredienser, förutom grädden, i behållaren. Lägg i några smörklickar. Ställ in crock pot på låg värme i cirka 6-7 timmar. Rör i gröten någon enstaka gång under tiden. (Ställ ev om elementet till hög värme sista timman). Späd den tjocka gröten med grädde för lite rundare smak. Klar att servera!

Blanda ingredienserna och låt sedan gröten sköta sig självt.

Blanda ingredienserna och låt sedan gröten sköta sig självt.

Print Friendly, PDF & Email

2 tankar kring ”Risgrynsgröt i Crock Pot

 1. Boel Winblad

  Körde den 7 timmar över natten. Skulle jag inte ha gjort. Den blev bränd och helt brun och bara geggig. Har ingen Crock pot utan en Andersson. Kan det vara så att den är varmare? Flera andra recept jag har provat har gått mycket fortare än vad det står.

  Svara
  1. matochbakverkstan Inläggsförfattare

   Hej! Tror att det är som du misstänker, att Andersson avger mer värme. Deras keramikbehållare är även känsligare. Därav blev gröten förmodligen klar i förtid. Viktigt att låta den gå på svag värme men, som sagt, det va nog för varmt jmf med Crock pot:s egna.
   Kram

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *