Falsk bearnaisesås

Hade bestämt mig för grillspett á la kyckling till kvällsmat och visst är det så att det är tillbehören som gör ”det” oavsett vad man grillar?! Nåväl, hade tzatziki över i kylen men EN sås gör ingen glad, tänkte jag. Gjorde det enkelt för mig och valet föll på denna falska bearnaisesås. För vem orkar stå och vispa ihop en äkta i VÄRMEN! Efter att kycklingfilen, (delad på mitten) legat i marinad trädde jag upp bitarna på spett. Marinaden bestod av följande: rapsolja, sweet chilisås, citronsaft, chiliflakes, rejält med paprikapulver och pressad vitlök. Bara att ”höfta” ingredienserna men det behövs inte så mycket.

Som tilläggsinfo är det viktigt, i en marinad, att man tillsätter syra, ex-vis vinäger eller som i det här fallet citronsaft. Det är syran som gör att marinaden ”tränger ner i köttet” och inte lägger sig på ytan endast. Om man inte tillsätter syra, har jag fått lära mig, så kan man marinera i hur många timmar som helst, men smakerna fastnar endast på ytan. Så i med syra!

Falsk bearnaisesås

Falsk bearnaisesås

Falsk bearnaisesås

2,5 dl creme fraiche, (den feta)

1 st tärning grönsaksbuljong

2 st äggulor

1 msk torkad dragon

Gör så här

Sjud upp creme fraiche och buljongtärning i en kastrull tills tärningen lösts upp. Drag kastrullen åt sidan och rör ner äggulorna och dragon. Klart!

IMG_5927

Print Friendly, PDF & Email

2 tankar kring ”Falsk bearnaisesås

  1. Åsa

    Den såsen gör jag ofta, enkel o god! Har dock aldrig haft i äggulor, ska jag prova nästa gång.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *