Kål- och köttfärspanna

Phjuuuu! Vilken värme det är ute! Nu har sommaren kommit ”på riktigt”. Biltempen visade på 31° för en liten stund sedan. På vintern brukar jag klaga över att det är för kallt och på sommaren över att det är för varmt. Men hellre sommar, HELT klart! Det är ju detta väder som man väntat på så länge, wohoo! BIG SMILE!

🙂

IMG_5916

Om det är någon mer än jag som gillar vitkål, så ska ni läsa vidare. Jag gjorde en variant på ett annat recept här på bloggen, nämligen ’Kål i grytan’, recept HÄR. Båda är lika goda. Servera med ex-vis broccoli och/eller kokt potatis samt lingon. Här kommer dagens variant:

Det här behöver du

0,5 vitkålshuvud

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 krm torkad timjan

500 g blandfärs

knappt 1 tsk köttbuljong, strö

1 msk kalvfond

1 msk japansk soja, (d v s den ljusa sojan)

2 dl grädde

salt och peppar

persilja, att toppa med

Gör så här

Strimla eller hyvla vitkålen fint och bryn den i en rejäl klick smör i stekpanna, sänk värmen efter en stund. När kålen är mjuk, ställ den åt sidan.

Bryn hackad gul lök och pressad vitlök och tillsätt därefter blandfärsen. Fräs ihop och tillsätt därefter vitkålen. Smaka av med köttbuljong, kalvfond, soja, timjan, salt och peppar. Rör ihop och tillsätt sedan grädde och låt det puttra ihop några minuter.

Servera med broccoli och/eller potatis samt lingon.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *