Lax med romsås

Här blev det lax till kvällsmat. Serverade en god romsås till. Eftersom det egentligen bara är jag som gillar romsås i huset, så valde jag den här gången att prova Abbas Caviar FINKORNIG ROM. Den gick hem hos övriga 🙂

Laxen var portionslax som jag ringlade lite flytande smör/olja över, saltade och pepprade och lät gå färdig i ugnen på 175 grader tills inntertemp cirka 48-53 grader, (smaksak). Har man ingen termometer så ”känner man” sig fram, förstås. Brukar ta cirka 15-20 minuter i ugnen.

Serverades med överbliven tysk potatissallad, (recept kommer).

IMG_5801

Romsås

2 dl gräddfil

1 dl majonnäs

lite finhackad rödlök

lite vitpeppar

lite salt

lite strösocker

1 burk Abba Caviar FINKORNIG ROM á 80 g

Gör så här

Rör ihop alla ingredienser! 🙂

IMG_5797

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *